06 - 428 899 85 | decirkelassen@gmail.com

  • 1
  • 2

Orthomoleculair

Orthomoleculaire Geneeskunde, wat is dat nou eigenlijk?

Het heeft te maken met voeding en voedingsstoffen en de werking daarvan op uw gezondheid.

In de orthomoleculaire behandelwijze staat het streven voorop om met de voeding zoveel mogelijk nodige en nuttige voedingsstoffen binnen te krijgen en zo weinig mogelijk schadelijke stoffen.

Voeding en leefstijl spelen een belangrijke rol speelt bij het ontwikkelen van bepaalde ziektes. Maar wat is gezonde voeding, wat heeft u nodig? Helaas is het bijna onmogelijk om via de voeding voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen en zijn voedingssupplementen hard nodig.

Tijdens de intake wordt altijd gevraagd naar wat u eet en drinkt en wat u aan beweging doet. We kijken dan hoe we uw voedingspatroon en leefstijl kunnen verbeteren. Doorgaans komt u niet voor advies om klachten te voorkomen, maar heeft u al klachten. Voedingssupplementen werken geweldig bij bepaalde klachten en aandoeningen. Iedereen kent wel het advies aan zwangere vrouwen om extra foliumzuur te slikken ter preventie van spina bifida. Maar weet u ook dat kinderen die in hun eerste jaren tekorten aan het omega-3 vetzuur DHA hebben, later meer risico lopen op ADHD of agressief of vijandig gedrag.

En wist u dat er een verband is tussen ADHD en voeding? Bij 60% van de kinderen verdween de hyperactiviteit na het mijden van bepaalde voedingsmiddelen waar ze niet goed tegen bleken te kunnen. En wist u dat visolie en krachttraining goed is voor het immuunsysteem?

Het zijn maar een paar voorbeelden, maar dit is orthomoleculaire geneeskunde. Maar verwacht u nu geen wonderpil, zonder iets aan uw voedingspatroon en leefstijl te hoeven veranderen. Want zoals Hippocrates al zei: Voeding is uw medicijn. Een gezonde leefstijl, blijft de basis!

De Cirkel Assen

José Hoekstra-Kruize

drs. José S.J. Hoekstra-Kruize
Bosmos 9
9408 LN ASSEN
Mobiel: 06 - 428 899 85
E-mail: decirkelassen@gmail.com

KvK: 01141357
NWP: BP1619