06 - 428 899 85 | decirkelassen@gmail.com

  • 1
  • 2

Bewustzijn

Bewustzijn is alles wat je ervaart. Je denken, maar ook je gevoelens. Alles wat je ziet, hoort en voelt.

Je bent niet alleen je fysieke lichaam, je klacht is doorgaans niet louter fysiek. We kennen het allemaal. Je zegt: ‘ik zit niet lekker in mijn vel’. Je voelt je wat somber, het zit wat tegen en dan speelt ineens die rug op, er zit je letterlijk iets op je nek. Of je hebt ergens moeite mee en krijgt maagklachten, je kunt het letterlijk niet verteren. Emoties zijn sterk van invloed op lichamelijke klachten. We weten allemaal dat langdurige stress lichamelijke klachten kan geven. Vaak ook hebben we beperkende overtuigingen die klachten kunnen veroorzaken of ons niet lekker in ons vel laten zitten. ‘Ik kan het toch niet’, ‘ik ben het niet waard om van te houden’ zijn voorbeelden van beperkende overtuigingen. Maar ook de overtuiging koffie nodig te hebben om wakker te worden is een overtuiging. De Cirkel maakt gebruikt van technieken uit het Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) om u te helpen beperkende overtuigingen los te laten.

Heb je altijd pijn op een bepaalde plek in je lijf, de Cirkel helpt je deze klacht te ‘vertalen’. Als je lichaam fluistert is dat een hint, het wil dat je luistert voordat het schreeuwen begint! De Cirkel werkt daarvoor met verschillende technieken, onder andere met energetische remedies.

Energetische remedies zijn remedies die voornamelijk hun uitwerking hebben op het gemoed. Dit kunnen bloesemremedies zijn, maar ook edelsteenremedies. De meest bekende bloesemremedies zijn de Bachbloesemremedies. Veel mensen kennen en gebruiken de rescue remedy spray of druppels in het geval van paniek of plotselinge schrik of angst of als je een examen moet doen en je bent erg zenuwachtig.

Ben je een ‘dagdromer’, dan kan een bloesemremedie je helpen meer in het hier en nu te leven. Lijkt je kind vrolijk maar is hij dat niet? Dan kan een bloesemremedie hem helpen zijn gevoelens te aanvaarden en te uiten. Ben je bang, dan kan een bloesemremedie je moed geven en je angsten verminderen. Twijfelt je kind constant aan zichzelf en heeft hij voortdurend bevestiging van anderen nodig, dan kunnen energetische remedies hem helpen te vertrouwen op zijn eigen gevoelens en hem helpen zekerder van zichzelf te worden. De Cirkel werkt onder andere met de Bach bloesemremedies, de Californische bloesemremedies, de Star Remedies, de Mother Gaia, de Indigo Essences, de Star Remedies en de Flowremedies.

Vaak ben je je er helemaal niet zo bewust van zijn dat emoties meespelen bij fysieke klachten. De Cirkel test energetische remedies door middel van bioresonantie. Vaak volgt dan ook de herkenning en kan een gesprek daarover helpen inzicht daarin te krijgen en je daar bewust van te worden. Daardoor kun je er vervolgens iets mee doen. Ook zoeken we uit wat jou stress geeft en hoe je daar mee om kunt gaan.

Behalve inzicht door een gesprek, neem je de remedie ook fysiek in. Bij edelsteenremedies krijg je soms een edelsteen mee of je krijgt het advies deze aan te schaffen.

Remedies zijn een steuntje in de rug. Ze helpen je inzicht te krijgen. Dan kunnen blokkades oplossen. Dit gaat niet van de ene op de andere dag. Meestal is het nodig met inzichten en onverwerkte gevoelens nog iets te doen.

Bij kinderen maak ik daarnaast gebruik van inzichtspellen en geleide meditaties met als doel ontspannen, gevoelens uiten, positief denken, zelfvertrouwen vergroten, hoe wil ik dat anderen met mij omgaan en hoe ga ik met anderen om. Spelenderwijs ontstaat er een ingang voor een gesprek. Mijn ervaring is dat kinderen hierdoor gemakkelijker praten over hun gevoelens en gemakkelijker uiten wat hun dwars zit. Er wordt op een speelse manier duidelijk hoe zij ergens over denken en waarom.

De Cirkel Assen

José Hoekstra-Kruize

drs. José S.J. Hoekstra-Kruize
Bosmos 9
9408 LN ASSEN
Mobiel: 06 - 428 899 85
E-mail: decirkelassen@gmail.com

KvK: 01141357
NWP: BP1619