06 - 428 899 85 | decirkelassen@gmail.com

  • 1
  • 2

DORN/Breuss massage

De Dorntherapie is een zachte wervel- en gewrichtsbehandeling. Verschoven wervels en gewrichten worden op hun ideale plaats teruggeschoven. Bijna iedereen heeft een beenlengteverschil. Het ene been lijkt iets langer dan het andere doordat er bij het langste been iets meer ruimte is in het heupgewricht. Door bijvoorbeeld autorijden of het over elkaar zitten met de benen, zit de kop van het heupgewricht niet meer optimaal in de kom van het heupgewricht. Het is er als het ware iets uitgegleden, subluxatie wordt dit genoemd. In sommige gevallen zijn ook het kniegewricht en het enkelgewricht gesubluxeerd.

Door het beenlengteverschil staat het bekken scheef. Dit kan diverse klachten tot gevolg hebben zoals scoliose, rugklachten, heupklachten, knieklachten, voetklachten, verzakkingen, darm- en blaasproblemen en nekklachten (zie afbeelding).

Door de Dorntherapie wordt de kop van het gewricht weer optimaal in de kom van het gewricht gezet, waardoor het schijnbare lengteverschil van de benen verdwijnt. Vervolgens wordt het bekken weer rechtgezet, waarna de ruggenwervel door een speciale techniek weer recht wordt gezet. Veel klachten aan het bewegingsapparaat kunnen door middel van deze techniek worden opgelost. U krijgt oefeningen mee naar huis om er voor te zorgen dat de correctie ook blijft. Voor of na de Dorntherapie kan een Breussmassage worden gegeven. De Dorntherapie kan echter ook los van de Breussmassage worden gegeven. De behandeling is ook geschikt voor kinderen.

Breussmassage

Dit is een door de heer Rudolf Breuss ontwikkelde tussenwervelschijfmassage. Tussen je wervels zitten tussenwervelschijven, deze fungeren als stootkussen. De Breussmassage is een hele rustige massage met veel herhalingen. Dit draagt bij een de ontspanning. Het gebeurt geregeld dat iemand (bijna) in slaap valt. Een Breussmassage kan ertoe bijdragen dat psychische, energetische of lichamelijke blokkades losgelaten kunnen worden.

Het is een erg eenvoudige massage, er worden maar een paar grepen gebruikt. Deze grepen worden steeds herhaald. Dit draagt bij aan de ontspanning.

Bij hevige pijn en grote wervelkolomproblemen is het verstandig eerst een Breussmassage te nemen en daarna pas de Dorn therapie te doen.

De Cirkel Assen

José Hoekstra-Kruize

drs. José S.J. Hoekstra-Kruize
Bosmos 9
9408 LN ASSEN
Mobiel: 06 - 428 899 85
E-mail: decirkelassen@gmail.com

KvK: 01141357
NWP: BP1619