06 - 428 899 85 | decirkelassen@gmail.com

  • 1
  • 2

Natuurgeneeskunde

De natuurgeneeskunde is een holistische geneeswijze. Dit houdt in dat er bij de behandeling rekening gehouden wordt met de gehele mens en de samenhang tussen lichaam en geest en de mens in zijn omgeving. Binnen de natuurgeneeskunde wordt er van uit gegaan dat de mens een zelf genezend vermogen heeft.

Een bepaald gezondheidsprobleem kan een uiting zijn van ander probleem. Uw maagklacht kan een uiting zijn van íets emotioneel gezien niet kunnen verteren, maar kan ook het gevolg zijn van bepaalde medicatie die u gebruikt of gebruikt heeft, heeft wellicht nog een erfelijke component, kan het gevolg zijn van een belasting met de bacterie helicobacter pylori, kan het gevolg zijn van een voedingsintolerantie of iets anders. Het kan zo veel zijn en ieder mens is uniek. Bij de een kan de maagklachten veroorzaakt worden door de bacterie helicobacter pylori terwijl dezelfde klacht bij iemand anders veroorzaakt wordt door een verkeerde voeding.

Binnen de natuurgeneeskunde wordt op een natuurlijke manier bijgedragen aan het weer gezond worden. De zelfverantwoordelijkheid van de ‘patiënt’ is hierbij belangrijk. U hoeft geen wonderpil te verwachten, we geen samen kijken hoe we er voor kunnen zorgen dat u zich weer beter voelt. Veranderingen in leefstijl zijn daarbij vaak nodig.

De Cirkel Assen

José Hoekstra-Kruize

drs. José S.J. Hoekstra-Kruize
Bosmos 9
9408 LN ASSEN
Mobiel: 06 - 428 899 85
E-mail: decirkelassen@gmail.com

KvK: 01141357
NWP: BP1619